Izašao je četvrti broj Glasnika penzionera, lista Saveza udruženja penzionera Crne Gore .
Među aktuelnim informacijama iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja je i najava savjetodavne pomoći za građane koji imaju staž ostvaren u Crnoj Gori i u Srbiji. Prema prethodnim prijavama, 28. oktobra će savjetodavci iz fondova penzijskog i invalidskog osiguranja obiju država pružati informacije i savjete zainteresovanima o tome kako da ostvare svoja prava iz ove oblasti.
O rješavanju stambenog pitanja penzionera govore prilozi iz Budve i Podgorice. U Budvi je pokrenuta procedura da Opština obezbijedi zemljište i uslove za izgradnju stanova bez plaćanja komunalija. Predstavnici Udruženja penzionera Podgorice i firme Kroning potpisali su ugovor o gradnji nove zgrade za penzionere, na lokaciji pored dvije postojeće.
List donosi prikaz 13. Sportskih susreta penzionera koji su održani u Ulcinju krajem septembra i druge vijesti o kulturno-umjetničkim i sportsko-rekreativnim aktivnostima penzionera.
U rubrici Informatika predstavljen je aktuelni projekat NVU Naše doba u članku Da stariji ne budu samo pasivni posmatrači života, već korisni sudionici.