Povodom lansiranja vebsajta www.nasedoba.me i osposobljavanja starije generacije za rad na računaru i uključivanje u digitalno društvo, koje je omogućeno kroz projekat “Za svako dobro“, predstavnici Crnogorskog Telekoma su posjetili udruženje “Naše doba“.

Tom prilikom su se upoznali sa aktivnostima koje su članovi udruženja realizovali u proteklom periodu i značaju koji ovaj projekat ima za njihovo djelovanje.

Projekat je omogućio kompjutersko opismenjavanje članova “Našeg doba” i obezbijedio instrukcije za članove uredničkog tima u planiranju izgleda i sadržaja vebsajta, a realizovan je uz podršku Uprave za kadrove Crne Gore, Digitalizuj.me i Zdrava dona Montenegrina.

Kako navode iz Crnogorskog Telekoma, cilj projekta je da se doprinese socijalnoj aktivnosti starijih građana, smanjenju njihove izolovanosti od društvenih tokova i uopšte njihovom kvalitetnijem, sadržajnijem životu.

“Kako su nas informisale članice udruženja, Danica Vukotić i Vesna Lakuš, sa kojima smo imali prilike da razgovaramo, uvođenjem sajta povećaće se informisanost crnogorske javnosti o važnim pitanjima za stariju generaciju i omogućiti bolja povezanost među samim starijim ljudima”, kažu iz Telekoma.

Projekat je, navode članice tog udruženja, pokrenuo dodatne aktivnosti i interesovanja drugih partnerskih institucija, što za rezultat ima brojne nove incijative koje su planirane u narednom periodu, a neke od njih su posjeta domovima za stare i saradnja sa Crvenim krstom.

Posebno važnim članice “Naše doba” smatraju promjenu percepcije šire javnosti o starijoj generaciji, koja se mora posmatrati kao resurs, a upravo ovaj projekat daje takvu mogućnost.

Vjeruju da će se uvođenjem sajta to i postići, ali i motivisati njihovu generaciju za aktivnije djelovanje u cilju poboljšanja svog položaja.

Izvor i foto: CDM