Građani će od nedjelje ljekove na recept moći da uzimaju i u privatnim apotekama. Vlada je u maju usvojila informaciju o pokretanju postupka uključivanja privatnih apoteka u javni sistem i zaključivanju ugovora sa Fondom za zdravstveno osiguranje. Na taj način, kako je ranije saopšteno, obezbijediće se stabilna snabdjevenost ljekovima, bolja dostupnost, ali i bolja konkurentnost na tržištu.

U Podgorici će građani lijek na recept moći da podignu u prodajnim objektima: „Sof Medic“, „Šćepanović pharm“, „Remedia“, „36,6“, „Lu&Jo Pharm“, „Prima pharm“, „Julija pharm“, „Help“, „Osmi red D“, „Apoteka Radović“, zatim u „Optima pharm“, „Pharmacity“, „Lukić“, „Nova pharmacy“, „Sreća“, „Sofimed“, „Zdravlje“, „Battista“, „Petanović 1, 2 i 3“, kao i u „Pharma diskont“, „Pharma standard“, „Medeonfarm“, „Maxima“, „Maxima plus“, „Tea medica“, „Benu“, „Holos“, „MPM“, „Cosmetics parmacy“, i u „Meditasu“.

Lijek će se u Golubovcima uzimati u apoteci „As pharm“, u Danilovgradu u „Villa“, „Farmont“ i „Meditas 8“, a u Kolašinu u „Delfipharm – apoteka Kalina“.

U Nikšiću u privtanim apotekama: „Mar medica“, „Farmedika“, „Vigor“, „Latković“, „Uniprom pharm“, „Gvam pharm“, „Tea medica“, „Benu“ i „Cosmetics pharmacy“. Građani će sa receptom moći da uzimaju ljekove i u Bijelom Polju u apotekama „Stanić“, „Vita“, „Vita plus“, „Izapoteka Gušmirović“, „Tea medica“ i „Benu“.

U Mojkovcu u „Trumoapoteka Farmluka“, u Beranama imaće u apotekama „Gušmirović 1“ i „Centar“, „Primax“, „Prima 2“, „Tea medica“,“Galenus“ i „Benu“. U Pljevljima u „Prima S“, „Heba apoteka Heba“, „Tea medica“ i „Benu“, u Rožajama u „Kardović pharm“, „Gušmirović“, „Tea medica“, a u Plavu u „Prima 1“.Kada je u pitanju primorje, građani će sa receptom u Budvi ići u „Viva“, „Medicor Budva“, „Tea medica“, „Benu“, „Meditas“ i „Cosmetics pharmacy“, a u Petrovcu u „Benu“, dok je u Tivtu to omogućeno u privatnim apotekama „Bosiljak“, „Poen“, „Magnolia“, „Maxima“ i „Benu“.

Kada je u riječ o Kotoru tu mogućnost imaće u apotekama „Aesculap“, „Medicor“, „Tea medica“ i „Benu“.

Ljekovi na recepet u Herceg Novom uzimaće se u apotekama „Veselin“, „Achillea“, „Royal pharm“, „Tea medica“, „Benu“ i „Pharma diskont“ u Sutorini. Na recept će se u Baru ići u „Belladonna“, „Stari grad“, „Popović“, „Tea medica“ i „Benu“, kao i Sutomoru u „Benu“. Privatne apoteke u kojima će građani Ulcinja moći da uzimaju ljekove na recept su „Pharmalife“, „Tea medica“, „Panaceja3“ i „Benu“.

Izvor i foto: RTCG