Penzioneri u Crnoj Gori imaju povoljnosti za plaćanje u odmaralištima Saveza udruženja penzionera i u lječilištima:

Odmaralište u Ulcinju na raspolaganju je članovima Saveza udruženja penzionera do 5.decembra 2016, a kapaciteti na Žabljaku (Odmaralište i hotel Gorske oči) do 3. oktobra 2016.
Za sedmodnevni odmor gosti kojima je penzija niža od 300 eur plaćaju 35 eur, a oni sa višom penzijom 70 eur. Dodatna povoljnost je i plaćanje u sedam jednakih rata.

Lječilišta nude posebne povoljnosti za odmor i rehabilitaciju penzionerima i njihovim porodicama:
Institut Simo Milošević u Igalu ima više paketa usluga koji obuhvataju puni pansion, ljekarski pregled pri dolasku i odlasku i razne vrste terapije. Cijene su, zavisno od paketa, od 24 eur do 55 eur po danu, a za dodatne usluge, koje nijesu obuhvaćene paket-aranžmanom, penzioneri i članovi njihovih porodica plaćaju pola cijene. Moguće je odloženo plaćanje – u deset jednakih mjesečnih rata za boravak do deset noćenja. Ovi uslovi vrijede prvenstveno u periodu od 11. septembra do 21. oktobra 2016, a ako ima slobodnih mjesta i kasnije.

Bolnica Meljine za penzionere i članove njihovih porodica do 31. decembra 2016. nudi aranžmane po cijeni od 22 eur (polupansion u dvokrevetnoj sobi) do 30 eur (puni pansion u jednokrevetnoj sobi). Cijena uključuje i ljekarski pregled pri dolasku i odlasku i dvije fizikalne procedure. Penzioneri i članovi njihovih porodica mogu koristiti i dodatne vrste terapije i medicinske usluge po povlašćenoj cijeni. Za desetodnevni boravak plaćanje je odloženo – u deset jednakih mjesečnih rata.

Foto: Igalo spa