Centar za monitoring i istraživanje CeMI počeo je sa pružanjem besplatne pravne pomoći za pacijente i pozvao građane da im se obrate u slučaju da im treba pravni savjet, mišljenje i zastupanje u oblasti ostvarivanja prava pacijenata.

Iz CeMI-ja su podsjetili da je besplatna pravna pomoć jedan od najvažnijih aktivnosti u okviru projekta “Liječenje zdravstvenog sistema Crne Gore”.

“Za sve dodatne informacije i prijavljivanje kršenja vaših prava kao pacijenata možete nam se obratiti putem telefona 020/511-424, u periodu od 9 do 17 sati i biće vam dodijeljen advokat i ekspertska pravna pomoć“, kaže se u saopštenju CeMI-ja.

Projekat je podržan kroz program „Criminal justice civil society program CJCSP“,  finansiran od ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

“Ovim projektom CeMI želi da doprinose smanjenju korupcije u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Kroz projekat će se raditi na jačanju svijesti građana o njihovim pravima kao pacijenata i pružati besplatna pravna pomoć svim zainteresovanim pacijentima u zaštiti njihovih prava, a djelovaće se i na zakonski i strateški okvir za borbu protiv korupcije u javnim nabavkama u zdravstvu i registraciji i distribuciji ljekova”, navodi se u saopštenju.

Opširnije na portalu CDM

Izvor i foto: CDM