Na “VolonTurističkom” izletu na Skadarskom jezeru 16. avgusta učestvovalo je NVU Naše doba. Naši volonteri obojili su nove klupe za posjetioce kod upravne zgrade Nacionalnog parka Skadarsko jezero na Vranjini. Tu su i obišli Centar za posjetioce. U programu izleta bila je vožnja kajaka, a neki učesnici su brodićem obišli dio jezera sjeverno od mosta. Volonturistička akcija završila je ručkom u Virpazaru. Sastav vrijedne ekipe Našeg doba pojačali su stariji planinari iz Planinarskog kluba Gorica.

Ovaj izlet organizovao je ADP – Zid iz Podgorice u saradnji sa Nacionalnim Parkovima Crne Gore u okviru Sedmice volonterskog turizma, u kojoj su prethodno izvedene akcije na Cetinju, Lastvi Grbaljskoj i na Orjenu kod Herceg Novog.

Volonturizam (volonterski turizam) je opredjeljenje turista zainteresovanih za aktivni odmor i upoznavanje novih destinacija kroz direktni kontakt sa lokalnim stanovništvom.

ADP – Zid iz Podgorice promoviše ovaj vid volonterizma realizujući projekat „Otvorite svoje granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja”. Projekat je omogućio EU – prekogranični IPA program za Hrvatsku i Crnu Goru.

Fotografije: Slavica Joksić Vukčević, Vesna Lakuš i Milenko Novaković

03 _101625

 

04 102014 05 104920

Milenko57421_n

06 ef66a3f-V