Predstavnici organizacija civilnog društva i ostalih relevantnih subjekata koji se bave pitanjima i problemima starijih osoba u Crnoj Gori potpisali su 3.10.2016. Sporazum o saradnji u okviru mreže Dignitas.
Time je napravljen novi korak u sprovođenju projekta Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba, u koji su uključene organizacije iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore. Projekat se finansira iz sredstava EU.
Memorandum su potpisali predstavnici sljedećih organizacija civilnog društva: Crveni krst Crne Gore, NVO Adria, NVO Volonteri Crne Gore, NVO Naše doba, NVO Povjerenje, Savez Udruženja penzionera Crne Gore, NVO Humanitarac i NVO Caritas Barske nadbiskupije. Partner na projektu je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a rad Mreže podržavaju Zavod za socijalnu i dječju zaštitu i Ministarstvo zdravlja, koji su, takođe, potpisali Sporazum.
Potpisnike sporazuma pozdravili su Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Branko Milošević, sekretar Saveza Udruženja penzionera.
Opširnije na sajtu Crveni krst Crne Gore

Foto: Crveni krst Crne Gore