Radio Televizija Crne Gore i kompanija Biomelem pokrenuli su kampanju “Lijepa si – moja kosa, tvoja snaga” u okviru koje će biti izrađene i donirane perike za žene koje su, usljed bolesti ili terapije protiv malignih oboljenja, ostale bez kose. Cilj kampanje je prikupiti prirodnu kosu za izradu perika. Kako je saopšteno na konferenciji za medije, perike će biti izrađivane u Beogradu, a prve će biti završene i besplatno podijeljene u septembru.

U Crnoj Gori godišnje od kancera oboli preko 1.200 žena. Cilj kampanje je  da oboljele žene shvate da nijesu same. „Naša ideja je napraviti socijalni pomak. Ujediniti sve na istom zadatku, promijeniti svijest, ujediniti sve na istom zadatku, promijeniti svijest. Razmišljati isto – sve do jedne. Mi ne dajemo nova, ovo nije ta kampanja. Mi dajemo dio sebe njoj kojoj je to potrebno“, poručila je direktorica marketinga RTCG Vanja Šipovac.

Akciji se priključilo preko 30 frizerskih salona ( Spisak salona), koji će besplatno pružiti uslugu šišanja i feniranja. Dužina kose potrebna za donaciju je 20 i više centimetara, može biti farbana ali ne i oštećena. Direktor kompanije Biomelem Zoran Ilić kazao je da je cilj kampanje da se do septembra obezbijedi bar 30 perika.  “Bez RTCG ništa ne bi bilo moguće, jer je za ovu kampanju potrebna jaka medijska podrška. Samo ujedinjeni mi možemo nešto da promijenimo”, poručio je Ilić.

Opširnije na portalu RTCG

Izvor i foto: RTCG