Besplatan prevoz u gradskom saobraćaju moći će da koristi pedeset novskih penzionera, zahvaljujući akciji koju je inicirala Opština Herceg Novi i koju organizuje u saradnji sa lokalnim Udruženjem penzionera.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika opštine, u pitanju je prva akcija te vrste u Novom, a opštinski Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport počeo je realizaciju projekta sa ciljem da pomoć dobiju osobe starije dobi, kojima je ona najpotrebnija.

Sekretar Vladimir Dželetović kazao je da je Udruženje penzionera Herceg Novi na zahtjev Sekretarijata dostavilo spisak od 50 osoba koje će biti prvi korisnici besplatnog gradskog prevoza.

Kako se ističe, to su socijalno ugrožene i osobe slabog zdravstvenog stanja, za koje je Udruženje procijenilo da im je pomoć najhitnija.

“Projekat je naišao na dobar prijem i odobravanje naših sugrađana. Namjeravamo da sa projektom nastavimo i naredne godine, kao i da ga, ukoliko za to bude mogućnosti, proširimo aktivnostima kojima će se poboljšati kvalitet života jedne od najosetljivijih društvenih grupa u gradu”, zaključio je Dželetović.

Izvor i foto: CDM