Preusmjeravanje 1,58 miliona eura iz budžeta Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja PIO na Ministarstvo saobraćaja ne smije i neće ugroziti redovnost i sigurnost penzija, kazao je Dnevnim novinama direktor Fonda PIO Dušan Perović.

On je objasnio da je riječ o uslovnoj saglasnosti na zahtjev ministra saobraćaja Ivana Brajovića da se 1,58 milion eura preusmjeri za izmirenje kreditnih obaveza Željezničke infrastrukture i Željezničkog prevoza, koje dolaze na naplatu u septembru.

“To preusmjeravanje neće niti smije ugroziti ni jednog trenutka isplatu penzija. Riječ je o privremenom preusmjeravanju sredstava da se premoste neke obaveze koje su prispjele na naplatu i koje su, sa pozicije Vlade prioritetne, a novac će biti vraćen u Fond PIO”, kazao je Perović i dodao da to nije ni prvo ni posljednje preusmjeravanje novca, već da se dešava svake godine.

Uslovna saglasnost znači, objašnjava Perović, da je obavezujuća da se novac vrati, a dok se novac ne vrati penzije će ići redovno.

“Penzije se neće niti mogu dovoditi u pitanje”, zaključio je Perović.

Podsjetimo, Vlada je dala saglasnost da se iz budžeta Fonda PIO preusmjeri 1,58 miliona eura na Ministarstvo saobraćaja, kako bi se izmirile obaveze dva željeznička preduzeća po osnovu međunarodnih kredita.

Izvor i foto: CDM