Naše doba učestvuje u nizu događaja kojima će mreža Dignitas obilježiti 1. oktobar – Svjetski dan starijih. Mreža Dignitas povezuje institucije i organizacije u Crnoj Gori koje se bave pitanjima starijih generacija.
Naši članovi učestvovaće u sljedećim aktivnostima u Podgorici:
U nedjelju, 30. septembra u 17 sati okupićemo se na Gorici kod Mediteranskog vrta koji uređuje Udruženje prijatelja Gorice i prirode, a Naše doba pomaže i održava parcelu Moj vrt u zelenom srcu grada. Do sada je sa nama Milanka Žarković, instruktorka joge, sadila mediteransko bilje, a ovom prilikom održaće čas korektivne gimnastike u prirodi.
U utorak, 2. oktobra u 18 sati u Igračkoteci Udruženja Roditelji, članovi Našeg doba koji su do sada vodili radionice za djecu, naći će se u novoj ulozi. Psihološkinja Zorica Minić održaće radionicu za učesnike projekta Bake i deke za aktivni razvoj. Udruženje Roditelji tako usmjerava pažnju i na roditelje odrasle djece.
U srijedu, 3. oktobra  u 11 sati u Crvenom krstu Crne Gore naša članica dr Vesna Ratković održaće predavanje o ljudskim pravima sa fokusom na prava starijih ljudi. Iskustva predstavnika Crvenog krsta pokazuju da su stariji ljudi nedovoljno obaviješteni i ne poznaju svoja prava.
Pozivamo članove Našeg doba i prijatelje da nam se pridruže u ovim akcijama i da ukažemo na potrebe i potencijale starijih generacija.