SAOPŠTENJE

Povodom Dana starijih, 1. oktobra, obavještavamo javnost, sve zainteresovane za pitanja starije generacije i posebno naše buduće korisnike, da je pokrenuta zvanična internet i Facebook stranica Nevladinog udruženja Naše dobanasedoba.me.

Vodeći se principom da i stariji članovi društvene zajednice nose značajan potencijal, NVU Naše doba nastoji da ih podstakne na intenzivnije uključivanje u društvene tokove, pa tako i u digitalno društvo. Istovremeno će, koristeći modernu tehnologiju, oni ostvariti  kvalitetniji i sadržajniji život. Ovakvo viđenje podržali su i naši partneri. Crnogorski Telekom prepoznao je važnost digitalnog opismenjavanja starijih te nam je 2015. na konkursu za društveno odgovorne projekte “Za svako dobro” dodijelio finansijsku podršku za pokretanje web-sajta nasedoba.me.

U okviru projekta, realizovane su aktivnosti koje su postepeno i sistematski vodile ka formiranju sada aktivnog sajta:

– osam članica NVU Naše doba pohađalo je kurs za kompjutersko opismenjavanje kod Uprave za kadrove Crne Gore bez nadoknade;

stručnjaci iz NVO Digitalizuj.me, takođe bez nadoknade, osposobili su urednički tim – članice Našeg doba da koncipiraju web-stranicu, oblikuju sadržaj i samostalno pripremaju i objavljuju materijal;

– prostor za sastajanje uredničkog tima i članova koji pripremaju materijal za sajt ustupa NVO Zdrava – Dona Montenegrina bez nadoknade.

Na sajtu objavljujemo informacije vezane posebno za starije građane Crne Gore te za aktivno starenje, međugeneracijsku saradnju i volonterske akcije, ali i najave kulturnih događaja koje mogu zanimati naše čitaoce.

Pozivamo i starije i mlađe, jer bez njih ne bismo ni krenuli u ovaj poduhvat, da prate sajt nasedoba.me i uključe se komentarima ili prilozima, a NVU Naše doba ima i stranicu na Facebooku. Mlađima i spretnijima u radu sa računarom, predlažemo da ohrabre svoje roditelje, bake i djedove da i oni koriste računar i da ih poduče u tome.

Idemo sa vama, samo smo mi malo stariji!

NVU Naše doba