Trg Belavista i dobar dio Starog grada Herceg Novog ovog i svakog narednog vikenda u septembru biće ispunjeni događajima u okviru manifestacije “Belavista ars”.

Danas je na programu likovna radionica za djecu uzrasta od 6 do 15 godina, pod nazivom “Strip – kako nacrtati priču”.

Radionica, koja je takođe dio projekta “San ljetnje noći – upoznajte Šekspira”, biće priređena na Trgu Belavista od 18 do 19.30h.

U slučaju lošeg vremena biće premještena u salu MZ Hercege Novi.

Sljedećeg petka Novljane, na Belavisti, očekuje veče filma: klasici crno bijele ere, za djecu i odrasle Čarlija Čaplina i Bastera Kitona.

Početak je u 19.30 h, dok je u subotu 17. septembra na programu još jedna radionica za djecu, na Trgu Belavista od 17.30 do 19h: “Maske, likovni teatar” koju vodi Senka Domović-Bulut.

U petak 23. septembra još jedno veče filma: klasici crno bijele ere, za djecu i odrasle Bastera Kitona i Frica Langa, takođe na Trgu Belavista, a početak je u 19.30h.

Za subotu 24. septembar najavljeno je veče evergrin i klasične muzike u 20h.

Manifestacija “Belavista ars” završava u četvrtak 29. septembra pozorišnom predstavom “San ljetnje noći – upoznajte Šekspira”, a riječ je o adaptaciji čuvene Šekspirove komedije za djecu i odrasle.

Autori adaptacije su Dejan Đonović i Slađana Vujović, režiju potpisuje Novljanka Slađana Vujović, koja je osmislila manifestaciju Belavista ars.

Lokacija i vrijeme odigravanja predstave će biti naknadno objavljeni u zavisnosti od vremenskih uslova.

Izvor i foto: CDM