Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević boravila je danas u radnoj posjeti Prijestonici Cetinje, tokom koje se sastala sa gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem.

Ministarka  Zorica Kovačević, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović i predsjednik Udruženja penzionera Cetinja Radivoje Vujović potpisali su  Memorandum o saradnji tri institucije.

Ovim dokumentom definisani su uslovi gradnje stambene zgrade za cetinjske penzionere. Prijestonica Cetinje će obezbijediti parcelu i finansirati komunalno opremanje objekta, a Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijediti finansijsku podršku za realizaciju projekta.

Zgrada za penzionere biće izgrađena u Donjem polju i imaće 30 stambenih jedinica. Na ovaj način penzionerima će biti omogućeno rješavanje stambenog pitanja po najpovoljnijem modelu finansiranja  od 295 eura po kvadratnom metru.

Tokom posjete ministarka Zorica Kovačević i gradonačelnik Aleksandar Bogdanović otvorili su nove prostorije JU Centra za socijalni rad u ovoj Opštini. Nove prostorije obuhvataju površinu od 127m2 u sklopu kojih su smješteni Centar za socijalni rad i Fond za zdravstveno osiguranje Cetinje. Za adaptaciju i opremanje novih prostorija Ministarstvo rada i socijalnog staranja obezbijedilo je sredstva u iznosu od 50.000 eura.

Opširnije na portalu  Analitika

 

Izvor i foto: Portal Analitika