Seriju radionica u okviru projekta “Vještine za naše doba” nastavili smo 1.februara 2023. godine. Psihološkinja Zorica Minić vodila je radionicu Stereotipi i predrasude prema starijim osobama. Učesnici su bili članovi Našeg doba, mjesnih udruženja penzionera Podgorice i Udruženja vojnih penzionera Podgorice, uglavnom aktivni ljudi, sa mnogim interesima.

Razmatrali su pitanja – koje su karakteristike starosti i kada ona nastupa. Osobine koje se pripisuju starijima često su svojstvene i mlađim ljudima, ali su izraženije u starijem dobu. Zato je teško precizno odrediti u kojim godinama počinje starost – za svakog pojedinca to je stvar njegove subjektivne procjene.

Projekat “Vještine za naše doba” NVU ”Naše doba“ realizuje sa partnerskim ustanovama JU Centar za stručno obrazovanje i Sekretarijatom za socijalno staranje Glavnog grada, zahvaljujući podršci Crvenog krsta i evropskih fondova u okviru regionalnog programa ”Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID 19 i budućih katastrofa”.