U okviru projekta uključivanja starijih osoba u svijet informatike, koji uz finansijsku podršku Crnogorskog Telekoma sprovodi udruženje Naše doba, završena je dvomjesečna obuka za osam polaznica. Uprava za kadrove uključila se u ovu akciju i stavila na raspolaganje prostor, računare i obezbijedila iskusnog predavača bazične edukacije. Podrška je dobijena i iz NVO Digitalizuj.me u uputstvima za izradu sajta – rezultat je pred vama.

Jedna od polaznica informatičkog kursa, spikerka Rosanda Kovijanić, kaže da je započela obuku na nagovor prijateljica, iako je imala otpor prema kompjuteru – sumnju da to može savladati. Zadovoljna je onim sto je naučila, nadgradiće stečeno znanje – želi i hoće da uči.

Koordinatorka projekta Danica Vukotić smatra važnim uslov da stariji ne budu posmatrači sa margina, već aktivni sudionici društva, te da u cilju bolje integracije posjeduju bar minimalno informatičko znanje. To pridonosi boljoj informisanosti, nezavisnosti, samopoštovanju, a ujedno je alat da se pomogne i sebi drugima i time obezbijedi kvalitetniji život. Život, ne životarenje!

Na časovima smo bili vrijedni, a na kraju smo se zasluženo zasladili baklavom i slikali se sa našim  predavačem Miroljubom Pavličićem.