NVU Naše doba od ove godine ima plodnu saradnju sa Udruženjem Roditelji kroz projekat Bake i deke za aktivan razvoj.

U prva četiri mjeseca (od sredine marta do sredine jula) od 17 kreativno-edukativnih radionica za djecu u Razvojom centru naši članovi održali su 14 radionica. To su bili: djed Svetozar Đurović te bake Olja Pižurica,Vasiljka Lozić, Dragica Đurović, Đorđina Markuš, Mirjana Rašković i Vesna Lakuš.
Poseban segment projekta, u kojem su akteri najmlađa i najstarija generacija, bio je 12. maja Porodica Fest, kada su naši članovi angažovani u ovom projektu pokazali djeci igre koje smo mi nekad igrali kao djeca. Tom prilikom pridružile su nam se i članice Cica Jakovljević, Rada Ivanović i Marija Kujović.

Međugeneracijska saradnja ogleda se i kroz naše učešće u programu Udruženja Roditelji Pomoć pri učenju. Vesna Lakuš i ćerka Vjera Kopitović držale su individualne časove i pomagale učenici osmog i učeniku devetog razreda u savladavanju školskog gradiva iz engleskog jezika.

Projekat kroz koji je uspostavljena saradnja sa Udruženjem Roditelji realizovan je u okviru regionalnog programa Inicijativa za socijalnu inkluziju starijih, koji je podržan iz evropskih fondova, a u Crnoj Gori ga sprovodi Crveni krst.

Foto: Udruženje Roditelji