11. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja održaće se od 9. do 15. maja, u garažnom dijelu šoping mola Delta City, pod sloganom Crna Gora čita.

Tokom prethodnih  10 godina na Sajmu je održano preko 500 književnih promocija i zabilježeno oko 300.000 posjeta. Ovogodišnja manifestacija biće i jedinstvena prilika da se označi i jubilej deset godina od obnove nezavisnosti Crne Gore.

Ove godine ostvarena je saradnja sa Ministarstvom prosvjete pa će predstojeći Sajam, osim tradicionalnog izložbenog, prodajnog i umjetničkog segmenta imati jednu novinu koja se odnosi na prezentacije, promocije i edukativne radionice koje će biti posvećene obrazovanju čime će manifestacija još više dobiti na obimu, kvalitetu i značaju za cijelu Crnu Goru, pa i region. Otuda novo ime Sajma – Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja.

Zemlja gost Sajma ove godine je Češka. “Smatramo da je učešće na već odavno prepoznatoj i priznatoj manifestaciji kao što je ova, savršena prilika da i mi damo svoj doprinos proslavi. U okviru svega toga, kao jedan od ključnih ciljeva saradnje naših zemalja ostaje upoznavanje i razmjena svih bogatstava koje posjedujemo u različitim segmentima djelovanja”, kazao je šef diplomatske misije Republike Češke u Crnoj Gori gospodin Petr Šmejkal.

Ulaznica za Sajam i ove godine simbolično košta jedan euro, a za organizovane posjete đaka ulaz je besplatan.

Izvor i foto: Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja