Penzioneri, građani stariji od 65 godina i lica sa invaliditetom u Podgorici, kako je juče najavio gradonačelnik Ivan Vuković, uskoro će imati obezbijeđen besplatan prevoz. Ukoliko žele poći do apoteke, prodavnice, Doma zdravlja prevoziće ih električno vozilo simboličnog naziva „Komšo“.

Šef kabineta gradonačelnika Glavnog grada Nikola Mitrović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao je da je ideja u početnoj fazi, potrebno je da se raspiše procedura javnih nabavki, ali se nada da će ideja biti realizovana u što kraćem roku, prenosi Portal RTCG.

„Nadam se da će to biti sredinom proljeća ili početkom ljeta ali ćemo u svakom slučaju nastojati da to bude u što kraćem roku“, kazao je Mitrović.

Za sada je, kako je kazao, kreirana mapa stajališta i dodaje da će se prvi „Komšo“ kretati širim centrom grada.

„Početna tačka biće Trg nezavnisnosti kod Gradskog parlamenta, druga u ulici Vuka Karadžića, zatim Dom zdravlja Nova varoš, Centar za socijalni rad, Fond za zdravstveno osiguranje, Fond PIO. Znači Komšo će se kretati širim centrom grada, vraća se na početnu lokaciju i pravi novi krug“, precizirao je Mitrović.

U Glavnom gradu očekuju da servis zaživi a, kako su kazali, ako bude interesovanja, nabaviće još vozila, kako bi i drugi djelovi grada dobili svog „Komša“.

Opširnije na linku Električno vozilo „Komšo“ uskoro kreće

Izvor: portalluca.me

Foto: Glavni grad Podgorica