NVO Urban Nova će u okviru projekta “GeriARTrija” organizovati osmišljene kreativno-rekreativne i terapijske aktivnosti za starije sugrađane, Projekat su podržali EU, Austrijska agencija za razvoj i austrijskog i crnogorskog Crvenog krsta, saopšteno je iz te organizacije.

Osnovni cilj projekta je  podsticati inovativne usluge za starije osobe u Herceg Novom sa fokusom na kreativno provođenje slobodnog vremena i zdraviji odnos prema starosti.

Iz Urban Nove ukazuju da više od pola ukupnog broja penzionera u Herceg Novom imaju primanja ispod socijanog minimuma, a neki i manje. “Poražavajući je broj onih koji nemaju krov nad glavom, a mjesno Udruženje penzionera Herceg Novi, nema adekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena svojih korisnika”.

Zato iz NVO Urban Nova pozivaju udruženja penzionera, nevladine organizacije, volontere, mlade  i ostale građane dobre volje da im se jave kako bi “što bolje  utvrdili prave potrebe starijih sugrađana i na najbolji način iskoristili program za koji su dobili sredstva”.

Izvor i fotografija: Vijesti online