U nikšićkoj Mjesnoj zajednici Župa po prvi put je obilježen Međunarodni dan starih osoba sa željom da to bude tek početak jer najstarija populacija zaslužuje da joj se više da na značaju.

Prigodan kulturno-umjetnički program pripremili su učenici Osnovne škole „Dušan Bojović“ iz Župe, vaspitno-obrazovne ustanove koja je zajedno sa MZ odlučila da stariju populaciju iz pomenutog kraja obraduje obilježavanjem praznika koji je Generalna skupština Ujedinjenih nacija ustanovila 1990.godine.

Direktorica škole, Vesna Mijušković, pozdravljajući prisutne kazala je da se najstarijoj populaciji, koja je u mnogim porodicama još uvijek najveći oslonac, treba posvetiti posebna pažnja.

Prema riječima Dragoljuba Radulovića, predsjednika MZ Župa, društvo od starih osoba može mnogo toga da nauči. On se prisutnima zahvalio za sve što su uradili za MZ Župa i kazao da je obilježavanje njihovog praznika samo mali vid pažnje onima koji su najbolji čuvari tradicije.

Predsjednik penzionera u toj MZ, Milosav Lončar, zahvalio se mjesnoj zajednici i školi što su došli na ideju da obilježe pomenuti datum, a zadovoljstvo nije krio ni devedesettrogodišnji Milovan Zečević koji je kazao da im je svima prijala poklonjena pažnja. Posebno lijepo bilo je Dragiši Jarediću koji je radni vijek proveo u školi “Dušan Bojović”.

Izvor i foto: portal Vijesti