Vlada je donijela Odluku o osnivanju Javne ustanove za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica „Podgorica“.

Smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica ostvaruje se sada u u javnim ustanovama za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica u Pljevljima, Bijelom Polju i Risnu i kod pružalaca usluge smještaja kojima je Ministarstvo rada i socijalnog staranja izdalo licence za obavljanje djelatnosti – domovima starih „Duga” i „Nana” iz Danilovgrada. Ovom odlukom osniva se i Javna ustanova za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica u Podgorici kapaciteta 270 mjesta.

Stambeni prostor Javne ustanove se nalazi u zahvatu DUP-A „Konik – Stari aerodrom III” bruto površine 11.225 m², korisne površine objekta iznosi 9.807m² čija je vrijednost 12.500.000 eura.

Prema osnovnom ugovoru ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 9.116.380,19 eura. Radovima je obuhvaćena izgradnja objekta sa uređenjem terena, nabavkom i montažom namještaja i opreme i izradom infrastrukturnih priključaka.

Sredstva za zarade zaposlenih za 30 izvršilaca planirana su Budžetom Crne Gore za 2020. godinu.

Izvor i foto: Vlada Crne Gore