Na sastanku 7.11.2019. imali smo opuštenu atmosferu sa dozom humora, šala i viceva, što se pokazalo potrebno u ovom životnom dobu.

Predavanje o samopomoći 14.11.2019. bilo je korisno jer je test (popunjavanje upitnika), koji smo ranije imali, pokazao da mnogi od nas nijesu upućeni u pružanje prve pomoći. Prezentovana je praktična primjena prve pomoći što nam je pomoglo da se upoznamo sa postupcima prilikom određenih povreda.
– Svi smo dobili priručnik „Informator o zdravlju starijih”.
– U prostoriji Kluba dočekala nas je mala izložba fotografija koje je snimila Đina Markuš obilazeći planine Crne Gore.
– Novu priliku za druženje imali smo 16.11.2019. kada je Crveni krst organizovao zajedničku posjetu pozorišnoj predstavi „Lažljivci” u KIC-u Budo Tomović.
– Na programu RTCG 24.11.2019. u emisiji „Treće doba” objavljen je prilog o Klubu za starije u kojem su predstavljeni ciljevi Kluba.
– Na sastanku 21.11.2019. bilo je riječi o ciljevima i načinu rada Kluba. Predstavnici organizacija – osnivača Kluba upoznali su nas sa svojim aktivnostima.
– Da bismo se bolje upoznali, na susretu 28.11.2019. imali smo aktivnost u manjim grupama. Članovi Kluba uspostavili su bliskiju komunikaciju tako što su prepoznavali zajedničke sklonosti i stavove u svojoj grupi.
– Pored članstva u Klubu za starije Crvenog krsta, nas nekoliko uključilo se u folklornu grupu Udruženja penzionera MZ 13. jul, što ukazuje na osjećaj da smo još uvijek „mladi” i da su godine samo brojka.

Slobo Kljajić

foto: Crveni krst Crne Gore