Datum 10. oktobar 2019. upisujemo crvenim slovima u kalendar Našeg doba – održali smo osnivački sastanak Kluba starijih osoba. Za nas to znači da smo dobili krov nad glavom jer ćemo se ubuduće okupljati u prostoru Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst već vodi klub za starije u Baru, Plavu, Budvi i Nikšiću. U Podgorici nama su ponudili da budemo partner jer, kažu, svojim radom smo zaslužili povjerenje.
Klub će organizovati brojne edukativne, rekreativne, zabavne i humanitarne aktivnosti i promovisati zdravo starenje i potencijale starijih. Na osnivačkom sastanku, na kojem je bilo petnestak članova, upoznali smo se sa načinom funkcionisanja Kluba i dogovorili da napravimo Kalendar aktivnosti. Tema za sljedeći susret 17. oktobra je „višestruka inteligencija“.
Vrata Kluba su otvorena svakog četvrtka u vremenu 17-19h u prostorijama Crvenog krsta, u zgradi kod „Visećeg mosta“. Pozivamo sve starije osobe koje žele da se druže, uče, zabave i daju svoj doprinos u aktivnostima koje su interesantne za našu generaciju.

Milena Andrijašević

foto: Jelena Šofranac