Drugo izdanje „Green Montenegro International Film Fest“ počinje večeras u 19.30 sati u Centru za kulturu Danilovgrad, a publika će moći da pogleda više od 70 filmskih ostvarenja, iz 40 zemalja.

Kako su saopštili organizatori festival, filmovi su grupisani u tri kategorije: zaštita životne sredine, ekologija duše, turistički promo film.

Umjetnički direktor festival, Slobodan Marunović kazao je da će četiri festivalska dana obilježiti prikazivanje filmova, ne samo u Centru za kulturu- bioskop Zeta, Danilovgrad, već će priliku da pogledaju ekološke i turisitičke filmove imati i učenici osnovnih i srednjih škola u Danilovgradu i Podgorici, kao i studenti Univerziteta Donja Gorica, gdje će biti prikazani filmovi iz kategorije ,,Turistički promo film”.

,,Kao uvertira za ovaj festival bila je jednonedjeljna ,,Međunarodna Filmska Kamp Kolonija” koja je tokom mjeseca avgusta ove godine bila održana, takođe, u danilovgradskoj opštini, gdje su studenti:  kamere, produkcije, montaže, dramaturgije i režije i snimili film, čija će premijera biti na ovom festivalu. Osim domaćih filmskih ostvarenja, biće prikazani filmovi produkcije iz regiona i drugih zemalja svijeta”, kazao je Marunović.

Posebno ističe i nagrađivane filmove, poput ,,Velika sjeverna planina” koji je nedavno dobio glavnu nagradu u Veneciji, kao i film ,,Zaliv” koji je dobio Oskara.

Organizatori i producenti događaja su: Opština Danilovgrad, Centar za kulturu Danilovgrad, Centar za multimedijalnu produkciju – CEZAM i Montenegrin Universal Theatre iz Podgorice.

Opširnije na linku CDM

Izvor i foto: CDM