Na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u utorak 17. maja, premijerno će biti izvedena predstava “Šćeri moja,…”  Maje Todorović, koju režira rediteljka CNP-a Ana Vukotić. “Šćeri moja,…” je nagrađena drama na Konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za savremeni domaći dramski tekst pod nazivom “Izgubljeno-nađeno: dramska remapiranja novije crnogorske istorije”.

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

U autorskom timu su: Aleksandar Vukotić (scenografija), Leo Kulaš (kostimografija), Lina Leković (asistentinja kostimografa), Aleksandar Radunović Popaj (muzika) i Sonja Vukićević (pokret).

Reprizna izvođenja predstave “Šćeri moja,…”  su 18. i 19. maja.

Crnogorsko narodno pozorište u maju će  gostovati u Narodnom pozorištu u Beogradu sa dvije predstave. Na sceni “Raša Plaović” u subotu 7. maja biće izvedena predstava  “Očevi su gradili”, autorski projekat Borisa Liješevića, a u nedjelju 8. maja “Urnebesna tragedija” po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića. Gostovanje Crnogorskog narodnog pozorišta u Beogradu  finansijski je podržala Hipotekarna banka.

Predstava “Povratak”  Harolda Pintera u režiji Mirka Radonjića gostuje u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u utorak 10. maja.
U maju će na Velikoj i Sceni Studio biti izvedene predstave: “Urnebesna tragedija”, “Očevi su grad(ili)”, “Revizor”, “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja”, “Lasice”, “Don Žuan”, “Ribarske svađe”, “Koza ili ko je Silvija”, “Žene koje čiste” i “Allegretto Albania”.

Na repertoaru će se naći i dvije gostujuće predstave: “Jerihonska ruža” po tekstu Diane Meheik, u režiji Mirka Radonjića, i produkciji JU Zahumlje Nikšić i NVU Art 365 Podgorica,  i plesna predstava “Ples Derviša” Kulturnog centra “Karabaš Veli” iz Burse, a u saradnji sa Turskim kulturnim centrom “Yunus Emre” iz Podgorice.

Crnogorski simfoničari nastupiće 26. maja na Velikoj sceni, pod dirigentskim vođstvom Grigorija Kraska, uz solistu Dimitrija Prokofjeva (violončelo).

U okviru novog programskog segmenta Scena Akademija publika će imati priliku da pogleda 6 predstava, ispitne filmove studenata filmske i tv režije sa Fakulteta dramskih umjetnosti, i koncert studenata Muzičke akademije.

Studentske predstave koje sada čine ravnopravni dio repertoara CNP-a u maju su: “Ne igraj na Engleze”, “Hajdemo skakati po tim oblacima”, “U plamenu”, “Ljubaf”, “Creeps” i “Šareno u pokretu”.
Predstava “U plamenu” po tekstu Šarlote Džons, učestvovaće 26. maja na novom festivalu “Dani Jurislava Korenića” u Kamernom teatru 55  u Sarajevu.

Dodatni podsticaj privlačenju mlade publike biće i simbolična cijena ulaznice za programe koji će se odvijati u okviruScene Akademije, koja iznosi jedan euro.

U maju se nastavlja akcija koja je pod sloganom „Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište” pokrenuta  u februaru. Akcija omogućava 50 posto popusta za sve predstave Crnogorskog narodnog pozorišta koje će biti izvedene u maju.

Majski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta čini 33 programa.

Repertoar za maj možete pogledati na linku: Repertoar za maj

Biletranica: 078 111 075

Radno vrijeme: 9-13 časova i od 18 časova do početka predstave

Online prodaja: www.napopust.me/pozoriste

Izvor i foto: Crnogorsko narodno pozorište