Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Volonturisti

Volonturisti

Na “VolonTurističkom” izletu na Skadarskom jezeru 16. avgusta učestvovalo je NVU Naše doba. Naši volonteri obojili su nove klupe za posjetioce kod upravne zgrade Nacionalnog parka Skadarsko jezero na Vranjini. Tu su i obišli Centar za posjetioce. U programu izleta bila je vožnja kajaka, a neki učesnici su brodićem obišli dio jezera sjeverno od mosta. Volonturistička akcija završila je ručkom u Virpazaru. Sastav vrijedne ekipe Našeg doba pojačali su stariji planinari iz Planinarskog kluba Gorica.

Ovaj izlet organizovao je ADP – Zid iz Podgorice u saradnji sa Nacionalnim Parkovima Crne Gore u okviru Sedmice volonterskog turizma, u kojoj su prethodno izvedene akcije na Cetinju, Lastvi Grbaljskoj i na Orjenu kod Herceg Novog.

Volonturizam (volonterski turizam) je opredjeljenje turista zainteresovanih za aktivni odmor i upoznavanje novih destinacija kroz direktni kontakt sa lokalnim stanovništvom.

ADP – Zid iz Podgorice promoviše ovaj vid volonterizma realizujući projekat „Otvorite svoje granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja”. Projekat je omogućio EU – prekogranični IPA program za Hrvatsku i Crnu Goru.

Fotografije: Slavica Joksić Vukčević, Vesna Lakuš i Milenko Novaković

03 _101625

 

04 102014 05 104920

Milenko57421_n

06 ef66a3f-V

O autoru

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva