Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Stariji za najmlađe

Stariji za najmlađe

NVU Naše doba od ove godine ima plodnu saradnju sa Udruženjem Roditelji kroz projekat Bake i deke za aktivan razvoj.

U prva četiri mjeseca (od sredine marta do sredine jula) od 17 kreativno-edukativnih radionica za djecu u Razvojom centru naši članovi održali su 14 radionica. To su bili: djed Svetozar Đurović te bake Olja Pižurica,Vasiljka Lozić, Dragica Đurović, Đorđina Markuš, Mirjana Rašković i Vesna Lakuš.
Poseban segment projekta, u kojem su akteri najmlađa i najstarija generacija, bio je 12. maja Porodica Fest, kada su naši članovi angažovani u ovom projektu pokazali djeci igre koje smo mi nekad igrali kao djeca. Tom prilikom pridružile su nam se i članice Cica Jakovljević, Rada Ivanović i Marija Kujović.

Međugeneracijska saradnja ogleda se i kroz naše učešće u programu Udruženja Roditelji Pomoć pri učenju. Vesna Lakuš i ćerka Vjera Kopitović držale su individualne časove i pomagale učenici osmog i učeniku devetog razreda u savladavanju školskog gradiva iz engleskog jezika.

Projekat kroz koji je uspostavljena saradnja sa Udruženjem Roditelji realizovan je u okviru regionalnog programa Inicijativa za socijalnu inkluziju starijih, koji je podržan iz evropskih fondova, a u Crnoj Gori ga sprovodi Crveni krst.

Foto: Udruženje Roditelji

O autoru

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva