Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

O ljudskim pravima starijih

O ljudskim pravima starijih

U organizaciji Crvenog krsta Crne Gore 3. oktobra je naša članica dr Vesna Ratković održala predavanje “Ljudska prava starijih”. Ona je informisala posjetioce o demografskim kretanjima, pravima starijih koja su definisana međunarodnim i nacionalnim dokumentim i o mogućnostima da se stariji ljudi aktiviraju kroz javno zagovaranje.
Ovom prilikom Jelena Šofranac iz Crvenog krsta upoznala je prisutne sa rezultatima istraživnja „Položaj starijih osoba u Crnoj Gori i njihovo zadovoljstvo postojećim uslugama podrške“. Ono je pokazalo da starijima najteže padaju siromaštvo i samoća.
Ovo je bila jedna od aktivnosti kojima su organizacije – članice mreže Dignitas obilježile Svjetski dan starijih (1. oktobar) i ukazale na potrebe i potencijale starijih generacija. Mreža Dignitas povezuje institucije i organizacije u Crnoj Gori koje se bave pitanjima starijih generacija, a rad koordinira Crveni krst Crne Gore.

O autoru

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva