Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Korisni primjeri iz Srbije

Korisni primjeri iz Srbije

Učesnici regionalnog projekta Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba iz Crne Gore i Makedonije posjetili su od 19. do 23. decembra 2017. godine Beograd i Kragujevac i upoznali se sa aktivnostima mreže Humanas.
Na skupu u Crvenom krstu Srbije predstavnici različitih institucija koji se u Srbiji bave pitanjima starijih predstavili su rezultate istraživanja o diskriminaciji starijih osoba i ukazali na potrebu za politikama koje će poboljšati položaj starijih, naročito u ostvarivanju prava iz oblasti zdravstvene zaštite, penzionog sistema, socijalnih davanja i slično.

Gosti iz Crne Gore i Makedonije posjetili su Volonterski servis na Zvezdari, najuspješniji u Beogradu. To je primjer uspješne međugeneracijske saradnje u pružanju različitih usluga građanima ove opštine koja broji više od 200.000 stanovnika.

BD CK raaavno Srb

Studijska posjeta nastavljena je u Kragujevcu. Tamošnji Kutak za kvalitetnije starenje imao je svečanost u zgradi Skupštine opštine povodom pet godina uspješnih aktivnosti usmjerenih na kvalitetnije i zdravo starenje kao što su grupe samopomoći, pomoć putem telefona, radni vikend na selu i druge.
U delegaciji mreže Dignitas iz Crne Gore bili su Jelena Šofranac i Igor Jokanović iz Crvenog krsta, Slobodan Simović iz NVO Humanitarac i Vesna Ratković iz NVU Naše doba.

 

 

Zvezdara grupa 4821

 

 

O autoru

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva