Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

U LONDONU PENZIONERKE OSNOVALE PRVU STAMBENU ZAJEDNICU ZA STARIJE ŽENE

U LONDONU PENZIONERKE OSNOVALE PRVU STAMBENU ZAJEDNICU ZA STARIJE ŽENE

Autor:  Isabelle Fraser

U svijetu je u porastu trend zajedničkih komunalnih prostora koji svojim korisnicima i korisnicama omogućavaju da žive ili rade unutar manjih zajednica, paralelno zajedno stvarajući  prostore za zajedničko korištenje, te sadržaje koji će im pomoći pri razmjenjivanju novih znanja, iskustava i vještina.

Uz podršku neprofitne organizacije Hanover Housing, jedna trećina stanovnica Zajednice iznajmljuje svoje apartmane, dok dvije trećine posjeduju vlastite apartmane koji su prilagođeni njihovim željama i potrebama. Apartmani su posebno dizajnirani za starije osobe, imaju široke hodnike i liftove, kao i sitne detalje koji im olakšavaju svakodnevni život, poput pristupačnih utičnica za struju. Apartmanski blok koji su dizajnirali/e arhitekti i arhitektice iz arhitektonske kuće Pollard Thomas Edwards sadrži i zajednički vrt o kojem skrbe stanovnice bloka.

Opširnije na linku     U LONDONU UMIROVLJENICE OSNOVALE PRVU STAMBENU ZAJEDNICU ZA STARIJE ŽENE

 

Izvor i foto: Vox Feminae

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva