Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Svečano otvoren Dnevni boravak za stare u Nikšiću

Svečano otvoren Dnevni boravak za stare u Nikšiću

To je treći objekat te vaninstitucionalne zaštite u Nikšiću, u kome je obezbijeđen boravak za žitelje Dukla i besplatan topli obrok za socijalno ugrožene.

Završetak Dnevnog boravka za stare, čiji je prvi objekat te vrste u Nikšiću otvoren 2012.godine, ozvaničili su simbolično ministri rada i socijalnog staranja i finansija, Zorica Kovačević i Radoje Žugić, koji su prethodno obišli i gradilište zgrade sa 75 stanova za penzionere.

Kovačević je kazala da će Ministarstvo rada i ove godine, kao prethodne, nastaviti da vodi računa o najstarijoj populaciji.

Ona je podsjetila na nedavno započetu gradnju 75 stanova za penzionere u Nikšiću i najavila da će u aprilu početi rekonstrukcija dva vojna objekta u podnožju brda Trebjese za izgradnju Doma starih.

“Razvojna banka Savjeta Evrope dala nam je podršku prije nekoliko dana za taj projekat, čiju realizaciju ne bi mogli početi da opština Nikšić nije uradila projekat. Opština intenzivno radi projekte koje kandidujemo kod evropskih i domaćih partnera”, kazala je Kovačević.

Ona je podsjetila i na urađeni gradski vešeraj čije su usluge besplatne za socijalno ugrožene, a u kome su uposlene i dvije osobe sa invaliditetom.

Pročitajte članak u cjelosti na portalu Analitika.

O autoru

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva