Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Otvoren Dom za stare „Pljevlja“

Otvoren Dom za stare „Pljevlja“

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, u saradnji sa brojnim donatorima otvorili su danas, 11.04.2018. godine Dom starih „Pljevlja“.

Glavni donator je Evropska unija, a značajan finansijski doprinos pružili su Vlada Sjedinjenih Država i vlade Italije, Njemačke, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske. Program je snažno podržan od strane Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice – UNHCR i Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi – OEBS.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 2.812.816,00€, od čega je iznos od 1.918.000,00€ obezbijeđen iz donacija.

Preko Regionalnog stambenog programa za Crnu Goru obezbeđena su sredstva za rješavanje stambenog pitanja za 6.063 lica (1.177 domaćinstava) koja pripadaju najugroženijim kategorijama (osobe smeštene u neformalnim kolektivnim centrima i ugroženim osobama u privatnom smještaju, sa posebnim naglaskom na kamp Konik).
 
Kroz ovaj program planirana je: izgradnja 907 stambenih jedinica; isporuka građevinskog materijala za 120 stambenih jedinica; izgradnja 50 kuća; 68 jedinica u Domu za stare u Pljevljima. kupovinu stambenih jedinica u opštini Herceg Novi sa mogućnošću proširenja projekta na druge primorske opštine, rekonstrukciju postojećih vojnih objekata – Vojni kompleks Trebjesa za izgradnju kuće za starije i osobe sa invaliditetom u opštini Nikšić. Ukupna vrednost projekta je 27.696 miliona eura. Crna Gora doprinosi sa 15% ili 4.154 miliona eura. Ukupna neplaćena sredstva iznose 23.542 miliona eura.
 
 
Izvor i foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva