Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Otvoren Dnevni boravak za stara lica

Otvoren Dnevni boravak za stara lica

Otvoren još jedan Dnevni boravak za stara lica, s ciljem unaprijeđenja socijalne zaštite starijih, očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić boravio je danas, ponedeljak 17. septembra 2018. godine, u radnoj posjeti Opštini Plav.  Nakon sastanka, ministar Kemal Purišić i predsjednik Mirsad Barjaktarević otvorili su Dnevni boravak za stara lica, prvi takav servis u ovoj opštini.

Dnevni boravak za stara lica u Plavu je sedmi objekat ove vrste u Crnoj Gori, čije je uspostavljanje i funkcionisanje podržano kroz projekte “Nastavak reforme sistema socijalne zastite” I “Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite”, koje Ministarstvo rada i socijalnog staranja sprovodi u saradnji sa kancelarijom Programa Ujedinjenih Nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici.

Operativna su tri Dnevna boravka za stara lica u Opštini Nikišiću, dva u Opštini Danilovgrad (Danilovgrad i Spuž) i jedan u Opštini Mojkovac.
 
Ukupna bruto površina objekta u Plavu iznosi 213.26 m2, dok je ukupna neto površina 169.88 m2, od čega se 89.55 m2 odnosi na Dnevni boravak za stara lica, 44.25 m2 na kancelarijski prostor, a 36.08 m2 na stambenu jedinicu za potrebe pružanja usluga socijalne i dječje zaštite.
 
Ministarstvo rada i socijalnog staranja nastaviće da razvija usluge i servise za podršku za život u zajednici, čiji je opšti cilj unaprijeđena socijalna zaštita starijih, s integrisanim uslugama i podrškom radi očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života.
 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva