Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

O reformama penzijskog sistema za posebna i opasna zanimanja

O reformama penzijskog sistema za posebna i opasna zanimanja
Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević  govorila je danas na prezentaciji  „Opcije za reformisanje sistema prijevremenog penzionisanja za posebna i opasna zanimanja u Crnoj Gori“.

Cilj prezentacije je upoređivanje praksi prijevremenog penzionisanja u Crnoj Gori sa praksom i reformskim trendovima u EU, pogotovo na području posebnih i opasnih zanimanja.

Rezultat reforme sistema penzijskog i invalidskog osiguranja (prva reforma 2004. godine i druga 2011. godine), uz podršku i stručnu pomoć Svjetske banke, je izrada Studije „Opcije za reformisanje sistema prijevremenog penzionisanja za posebna i opasna zanimanja u Crnoj Gori“.

“Studija je bazirana na analiziranju crnogorskog penzijskog sistema, prikazivanju najboljih uporednih iskustava, kao i davanju preporuka za reformisanje prijeveremenogpenzionisanja u Crnoj Gori”, objasnila je ministarka.

Pored ministarke Kovačević, na današnjoj prezentaciji govorili su predstavnici Svjetske banke, Zoran Anušić, viši ekonomista i  Anjuška Klon-Dominček, konsultant za oblast socijalne zaštite i rada.

 
 
 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva