Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

NVO FUTURA obilježava Svjetski dan borbe protiv Alchajmerove bolesti

NVO FUTURA obilježava  Svjetski dan borbe protiv Alchajmerove bolesti

Saopštenje NVO  FUTURA povodom obilježavanja  Svjetskog dana borbe protiv Alchajmerove bolesti

21. septembar proglašen je za Svjetski dan Alchajmerove bolesti (Alzheimer Disease/ Alcheimer Dementia) i toga dana svake godine širom svijeta zdravstveni radnici i njihovi saradnici, volonteri i članovi porodica oboljelih, svim raspoloživim snagama, idejama i sredstvima pokušavaju da podsjete sve ostale na ovo oboljenje, koje se vrtoglavim razmjerama širi u ljudskoj populaciji. Zato je podizanje svijesti o Alchajmerovoj bolesti od izuzetnog značaja za sve.

21. septembra širom svijeta organizuju se tradicionalne šetnje sjećanja  (memory walks), a ove godine se naša organizacija sa svojim timom priključuje svjetskom pokretu obojenom u ljubičasto i to će učiniti tako što će građani moći da se na našem pultu, koji će biti smješten na uglu ulice Slobode i Hercegovačke ulice u samom centru Podgorice u peridu od 18.30h do 21h, informišu detaljnije o ovoj bolesti, popunjavaju upitnike , rješavaju mini testove za prepoznavanje demencije, a sve to u saradnji sa istaknutim doktorima i stručnjacima u ovoj oblasti koji su dio našeg tima.

Da li ste znali da istraživanja pokazuju da na svakih sedam sekundi jedna osoba u svijetu oboli od ovog oblika demencije, da u svijetu od Alchajmerove bolesti boluje oko 50 miliona ljudi?

Tu smo da podignemo svijest zajednice o ovoj bolesti i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna!

Izvor i foto: NVO  FUTURA

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva