Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Novi Glasnik penzionera

Novi Glasnik penzionera

Izašao je četvrti broj Glasnika penzionera, lista Saveza udruženja penzionera Crne Gore .
Među aktuelnim informacijama iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja je i najava savjetodavne pomoći za građane koji imaju staž ostvaren u Crnoj Gori i u Srbiji. Prema prethodnim prijavama, 28. oktobra će savjetodavci iz fondova penzijskog i invalidskog osiguranja obiju država pružati informacije i savjete zainteresovanima o tome kako da ostvare svoja prava iz ove oblasti.
O rješavanju stambenog pitanja penzionera govore prilozi iz Budve i Podgorice. U Budvi je pokrenuta procedura da Opština obezbijedi zemljište i uslove za izgradnju stanova bez plaćanja komunalija. Predstavnici Udruženja penzionera Podgorice i firme Kroning potpisali su ugovor o gradnji nove zgrade za penzionere, na lokaciji pored dvije postojeće.
List donosi prikaz 13. Sportskih susreta penzionera koji su održani u Ulcinju krajem septembra i druge vijesti o kulturno-umjetničkim i sportsko-rekreativnim aktivnostima penzionera.
U rubrici Informatika predstavljen je aktuelni projekat NVU Naše doba u članku Da stariji ne budu samo pasivni posmatrači života, već korisni sudionici.

O autoru

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva