Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Nevladine organizacije – pružaoci socijalnih usluga

Nevladine organizacije – pružaoci socijalnih usluga

U okviru projekta “Socijalna inkluzija i vladavina prava u procesu evropskih integracija u Crnoj Gori”, SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica organizovao je trening “Održivost socijalnih servisa koje pružaju organizacije civilnog društva – licenciranje i akreditacija“ 29. i 30. novembra 2017. godine u Budvi. Ovaj projekat SOS Podgorica sprovodi u partnerstvu sa NVO CAZAS i Udruženjem za razvoj civilnog društva Bijelo Polje. Predstavnici dvadesetak organizacija iz cijele Crne Gore učestvovali su u radu ovog seminara, pored ostalih i predstavnica NVU Naše doba.
O načinima i uslovima licenciranja stručnih saradnika i stručnih radnika kod nas govorila je Biljana Zeković, a Željko Plavšić iz Leskovca upoznao je prisutne sa iskustvima iz Srbije, polazeći od sistema reforme socijalne zaštite i prakse u licenciranju servisa socijalnih usluga. Maja Ajanović iz Ministarstva rada i socijalnog staranja objasnila je uslove i procedure zakonodavnog okvira. Za proces licenciranja i akreditacije programa obuke zadužen je Zavod za socijalnu i dječju zaštitu Crne Gore.
Učesnici seminara iz nevladinih organizacija cijeli proces ocijenili su veoma zahtijevnim i skupim, ali izvodljivim, istovremeno prepoznajući benefite od uvođenja licenciranja i akreditacije, koji treba da unaprijede kvalitet rada servisa i doprinesu zadovoljstvu korisnika. Konstatovali su da im pripadnost mreži IRIS može olakšati komplikovane poslove prilikom licenciranja i akreditacije.

Autor: Vesna Ratković

O autoru

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva