Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Međunarodni dan joge

Međunarodni dan joge

Crna Gora i ove godine obilježava Međunarodni dan joge, ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija od 11. decembra 2014. godine.

Rezolucijom se pozivaju lokalni činioci da se priključe podizanju svijesti javnosti o dobrobitima joge i njenom uticaju na globalnu politiku zdravlja. Inicijativi se prošle godine priključio Evropski parlament manifestacijom “Put joge”.

Pod sloganom „Jogom do mira i harmonije“ instruktori iz nekoliko škola joge ​u Crnoj​ Gor​i​ će  21. juna od 18 do 19 časova vježbati jogu u deset​ crnogorskih gradova. Ambasada Indije​, kao​ globalni inicijator​, je partner u realizaciji događaja i ove godine u Crnoj Gori.​

“Na ovaj način i Crna Gora se pridružuje plemenitim ciljevima promovisanja mira, zdravih životnih stilova i harmonije čovjeka i prirode”, saopštili su organizatori.

Ne postoji starosno ograničenje za početak vježbanja joge. Joga je zvanično terapeutsko sredstvo u mnogim zemljama širom svijeta. Ova vještina prevenira bolesti, ali nije zamjena za ljekara ili neku terapiju.

Joga je sve popularnija  u Crnoj Gori, čije prednosti prenose instruktori ove drevne vještine širom zemlje.

 

Opširnije na portalu RTCG

Izvor i foto: RTCG

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Novi komentari

Arhiva