Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Kako da stariji Novljani kreativno provedu slobodno vrijeme

Kako da stariji Novljani kreativno provedu slobodno vrijeme

NVO Urban Nova će u okviru projekta “GeriARTrija” organizovati osmišljene kreativno-rekreativne i terapijske aktivnosti za starije sugrađane, Projekat su podržali EU, Austrijska agencija za razvoj i austrijskog i crnogorskog Crvenog krsta, saopšteno je iz te organizacije.

Osnovni cilj projekta je  podsticati inovativne usluge za starije osobe u Herceg Novom sa fokusom na kreativno provođenje slobodnog vremena i zdraviji odnos prema starosti.

Iz Urban Nove ukazuju da više od pola ukupnog broja penzionera u Herceg Novom imaju primanja ispod socijanog minimuma, a neki i manje. “Poražavajući je broj onih koji nemaju krov nad glavom, a mjesno Udruženje penzionera Herceg Novi, nema adekvatan prostor za kvalitetno provođenje slobodnog vremena svojih korisnika”.

Zato iz NVO Urban Nova pozivaju udruženja penzionera, nevladine organizacije, volontere, mlade  i ostale građane dobre volje da im se jave kako bi “što bolje  utvrdili prave potrebe starijih sugrađana i na najbolji način iskoristili program za koji su dobili sredstva”.

Izvor i fotografija: Vijesti online

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva