Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Crveni krst besplatno dijeli 312 invalidskih kolica

Crveni krst besplatno dijeli 312 invalidskih kolica

U okviru saradnje sa američkom dobrotvornom organizacijom, LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je ovih dana dobio pošiljku od 312 invalidskih kolica koja će biti na raspolaganju svim pojednicima u Crnoj Gori kojima je takva vrsta podrške potrebna.

Naime, tokom višegodišnje saradnje sa LDS Charities, Crveni krst Crne Gore je dobio 4 pošiljke invalidskih kolica (1165 komada), a sa ovom posljednjom ukupno 1477 komada. Do sada je preko 800 kolica podijeljeno širom zemlje.Ukupna vrijednost posljednje pošiljke iznosi oko 30 000 američkih dolara.

Invalidska kolica i pomagala su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori i to putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Naime, sve organizacije Crvenog krsta u Crnoj Gori imaju po najmanje jednog predstavnika koji je obučen da odradi precizna mjerenja i prilagodi kolica pojedinačnom korisniku. Na taj način sve osobe kojima su potreba invalidska kolica u prilici su da dobiju kolica koja odgovaraju njihovom stanju. Svim korisnicima su na raspolaganju dvije vrste kolica – standardna koja su uglavnom namijenjena za kućnu upotrebu, kao i rough rider koja su namijenjena osobama koje dosta vremena provode vani.

Ovom prilikom pozivamo sve pojedince koji imaju potrebe za invalidskim kolicima da se jave organizaciji Crvenog krsta u svom gradu kako bi obučeni predstavnik izvršio neophodna mjerenja i prilagođavanja i uručio kolica, te na taj način doprinio boljem kvalitetu života osoba sa invalidetom.

 Izvor i foto: Crveni krst Crne Gore

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Novi komentari

Arhiva