Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

CRNVO formira resursne centre

CRNVO formira resursne centre

Centar za razvoj nevladinih organizacija CRNVO organizovao je u Budvi trening na temu “Strateško planiranje i organizacioni menadžment” za predstavnike nevladinih organizacija u okviru kojih će biti formirani CRNVO resursni centri za organizacije civilnog društva.

Resursni centri za južnu regiju Crne Gore su NVO Nada iz Herceg Novog i NVO Novi horizont iz Ulcinja, dok će podršku nevladinim organizacijama na sjeveru Crne Gore pružati NVO Bonum iz Pljevalja i NVO Bjelopoljski demokratski centar iz Bijelog Polja.

Trening je organizovan u okviru projekta “Jače NVO, jača demokratija!“, koji je finansijski podržan od strane Evropske unije, a kojim upravlja Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori. Kako je saopšteno, ciljevi ovog projekta su jačanje i podsticanje civilnog društva za aktivno učešće u društvenom, ekonomskom i političkom životu u Crnoj Gori, kroz uspostavljanje četiri lokalna resursna centra za pružanje podrške lokalnim nevladinim organizacijama.

U okviru treninga, učesnici su stekli znanje o pravilima, procesu i fazama strateškog planiranja i organizacionog menadžmenta, ali i o pravilima izrade, strukturi i načinu kreiranja strateškog dokumenta.

Kako je kazao Zdravko Janjušević, izvršni direktor NVO Bjelopoljskog demokratskog centra, trening za njega i njegovu organizaciju je značio dodatno jačanje kapaciteta i znanja.

“Ova vrsta edukacije doprinijeće pružanju usluga lokalnim nevladinim organizacijama sa sjevera Crne Gore. CRNVO je prepoznao značaj naše NVO i potrebu za jačanjem lokalnih NVO sa sjevera, što će na dugoročnom planu unaprijediti rad nevladinih organizacija na sjeveru i život građana” naveo je Janjušević.

Prema riječima Nazifa Velića, izvršnog direktora NVO Novi horizont iz Ulcinja, znanja koje je stekao u početku svog rada je obnovio, a trening i osnivanje resursnog centra u južnoj regiji svojevrsno je priznanje radu NVO Horizont koji danas broji 17 godina.

Izvor i foto: CDM

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva