Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Besplatan kurs informatičke pismenosti

Besplatan kurs informatičke pismenosti

Kompanija Adriatic Marinas-Porto Montenegro nastavlja saradnju sa Centrom za obrazovanje i trening u Tivtu ZOPT, finansiraće Kurs informatičke pismenosti za stariju populaciju.

Kako je saopšteno iz Porto Montenegra, dvanaest polaznika iz Udruženja penzionera će na ovaj način dobiti besplatnu dvomjesečnu obuku za rad na računaru, a programom je obuhvaćeno učenje osnovnih kompjuterskih programa.

Direktorka ZOPT-a Milena Ćipranić istakla je da, osim samog informatičkog opismenjavanja i uključivanja starije populacije u program cijeloživotnog učenja, taj projekat ima i, ne manje bitan, socijalni aspekt.

“Starija populacija se podstiče na druženje, izlazak iz kuće i timski rad. Kompanija Adriatic Marinas prepoznaje i pruža starijim osobama da što duže ostanu socijalno aktivni članovi društva”, dodala je Ćipranić.

PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić kazao je da njihova kompanija podržava proces doživotnog učenja.

Sekretarka Udruženja penzionera Darija Žegura kazala je da u Tivtu ima 2.800 registrovanih penzionera.

“Mi smo interaktivna i interesantna ciljna grupa, vrijedna pažnje, uvjek spremni da budemo aktivni učesnici u lokalnoj zajednici. Radujemo se kompjuterskoj obuci i nadamo se novim sličnim sadržajima”, naglasila je Žegura.

 

Opširnije na portalu: CDM

 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Arhiva