Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

Bakine i dekine priče

Bakine i dekine priče

Prikupljanje ovih priča je bilo organizovani obrazovni proces koji je uključivao nastavnike, đake, roditelje, bake i deke iz raznih škola na Kosovu. Ovo izdanje ima za cilj da podigne svijest o lokalnim kulturama i tradicijama i da stavi akcenat na važnost odavanja priznanja ulozi starijih, koji imaju bitno mjesto u društvenom životu, nasljeđu i raznolikosti. Svaka kratka priča je veoma značajna i u ovom izdanju pruža lekciju i snimak iz života različitih zajednica na Kosovu.

Ovo izdanje je obrazovni alat da podsjeti mlađe generacije da ima mnogo toga da se nauči iz priča iz prošlosti i da oblikuju budućnost, kako se ne bi pravile iste greške. Kako vrijeme prolazi, vrijednosti se ponovo definišu i svijet oko nas se mijenja. “Bakine i dekine priče” je dobar podsjetnik za vezu između generacija, dozvoljavajući starijim članovima zajednice da kažu mlađim generacijama svoje priče i životne pouke.

PKRK je poštujući osjetljivost tema oko raznolikosti, uspješno priredio ovu zbirku priča, ispričanih na Kosovu kroz generacije. Na kraju, svako ima svoju priču, način kazivanja i slušanja ovih priča, što čini bitan dio našeg zajedničkog nasljeđa.

 

Klaudia Lučijani

Direktorka Direktorata za demokratsko upravljanje

Savjet Evrope Strazbur

Priče u cijelosti možete pročitati na slijedećem linku  Bakine i dekine priče

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Novi komentari

Arhiva