Sajt je rezultat projekta koji je podržao Crnogorski Telekom u programu „Za svako dobro 2015”. Projekat realizuje NVU Naše doba uz stručnu pomoć NVO Digitalizuj.me.

9. Zimski salon knjige BOOKA 2016

9. Zimski salon knjige BOOKA 2016

Izložbom posvećenoj životu i djelu Danila Kiša i predstavljanjem romana “Atakama”, autora Nikole Nikolića, na spratu Gradske knjižare u Podgorici večeras od 20 sati, biće otvoren 9. Zimski salon knjige BOOKA 2016, koji će trajati do 30. decembra.

Na velikom broju plakata predstavljeni su ključni momenti Kišovog ličnog i književnog života, od Subotice, preko Cetinja, Beograda, Bordoa, Lila i Pariza, druženja sa prijateljima, slike iz porodičnog albuma, ugovori sa izdavačima, brojna odlikovanja, izbor iz periodike…

Izložbu će otvoriti direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov, dok će o stvaralaštvu mladog crnogorskog autora Nikole Nikolića govoriti Balša Brković i Aleksandra Vuković.

Osim druženja sa piscima, posjetioci ovogodišnjeg Zimskog salona moći će, zahvaljujući saradnji sa Crnogorskom kinotekom, da uživaju u projekciji filmova snimljenih po značajnim djelima svjetske književnosti od Šekspira do Kormaka Makartija, u režiji nekih od najprepoznatljivijih imena sedme umjetnosti poput Kjubrika, Kurosave i braće Koen.

Opširnije na portalu CDM

Izvor i foto: CDM

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Erste banka

Veličina slova

  • A  A  A  

Novi komentari

Arhiva